Neem contact op

   Meer weten over robotisering óf benieuwd naar een concrete aanpak?
   Neemt u dan contact met ons op, en wees gerust, het is een van onze medewerkers die u te woord zal staan.

   Uw naam *

   Uw e-mail *

   Onderwerp

   Uw bericht

  Contact

  Robotic process automation: alles wat u wilt weten

  Robotic process automation, kortweg RPA, is het automatiseren van repeterende, administratieve werkzaamheden en bedrijfprocessen.

  Op deze pagina leest u meer over hoe RPA werkt, wat u er mee kunt en wat de voordelen ervan zijn. Ook leggen wij uit dat de robots die worden ingezet bij RPA minder science fiction zijn dan u misschien verwacht.

  Wat is robotic process automation?

  Robotic process automation is het automatiseren (of robotiseren) van routinematige taken die normaal gesproken worden uitgevoerd door medewerkers. Dit zijn taken die belangrijk zijn, maar niet direct waarde toevoegen voor uw klanten.

  Door deze herhalende taken over te laten nemen door Bluepond robots, bespaart u tijd en kosten. Robots maken geen fouten en kunnen flexibiel worden ingezet naar behoefte. Hierdoor ontstaat ruimte voor de medewerker voor andere werkzaamheden die wél waarde toevoegen, zoals het helpen van klanten en het behalen van commerciële targets. Ook is er meer ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

  Waarvoor gebruikt u robotic process automation?

  Robotic process automation is geschikt voor routinematige taken met een sterk repeterend karakter. U kunt zich er vast een voorstelling van maken: medewerkers die dag in dag uit continu dezelfde administratieve handelingen uitvoeren. Bijvoorbeeld:

  • data vanuit het ene systeem naar het andere systeem overhevelen;
  • binnengekomen orders verwerken;
  • verzamelen en beoordelen van gegevens uit diverse interne en/of externe bronnen;
  • standaard communicatie versturen en verwerken;
  • uitvoeren van het HR procedures;
  • binnenkomende verzoeken, vragen of klachten van klanten administreren en toekennen aan medewerkers.

  Onze robots kunnen dit soort taken overnemen. Bekijk hier drie voorbeelden: de cases van KPN, Wegener en Vodafone.

  In deze domeinen nemen onze robots werkprocessen over

  • Finance: Rapportages, facturatie, boekingen, controles uitvoeren en meer
  • HR
   On- en offboarding, dossieropbouw, berekeningen, procedures en meer
  • Backoffice
   Verwerkingen van allerlei processen in interne en externe systemen en meer
  • Support
   Support verwerkingen, beheer en meer
  • Frontoffice
   Klantcommunicatie, contact centers, sales, aftersales, marketing en meer

  Er is veel mogelijk. Wij ontwikkelen uw robots op maat op basis van uw specifieke vraag.

  Hoe werkt robotic process automation?

  Het toepassen van robotic process automation gebeurt zonder aanpassingen in bestaande ICT-systemen. De robots bedienen deze informatiesystemen. RPA is in feite software die de handelingen simuleert die uw medewerkers uitvoeren: van het bewegen en klikken met de muis tot het invoeren van gegevens via een toetsenbord. De robots herkennen ook de informatie op schermen en weten wat ze met die informatie moeten doen.

  Robotic process automation van Bluepond werkt volledig onafhankelijk. Wij hebben geen voorkeur voor specifieke technologieën of systemen. Bluepond robotisering is dan ook in te passen binnen ieder bestaand IT-platform of -netwerk.

  De robots zijn snel aan te passen als er iets wijzigt binnen het systeem of proces. Updates van uw IT-systeem of veranderende wet- en regelgeving zijn dus geen probleem, net als het toevoegen, veranderen of verwijderen van een IT-systeem. Deze wijzigingen zijn snel en eenvoudig door te voeren bij de robots.

  De robots van Bluepond zijn IT systeem & platform onafhankelijk.

  Wat levert robotic process automation op?

  Meer bereiken met uw bestaande team
  Met RPA robotiseert u repeterende taken waar medewerkers energie aan verliezen. Zo kunnen zij zich richten op activiteiten die leuker, belangrijker en uitdagender zijn. Bedenk maar eens hoe veel extra tijd uw medewerkers kunnen besteden aan het bedienen van uw klanten of het halen van commerciële targets. Het resultaat? Productievere en gemotiveerde medewerkers die meer resultaten boeken.

  Meer werk met minder kosten
  Door de repeterende werkzaamheden door robotic process automation te laten uitvoeren in plaats van door medewerkers, bespaart u tot 75% aan uitvoerkosten. Bovendien zijn de robots 24/7 beschikbaar, werken ze sneller en kunnen ze eenvoudig worden opgeschaald als uw bedrijf groeit.

  RPA maakt geen fouten
  De robots van Bluepond voeren de repeterende administratieve taken 100% foutloos uit, hoe vaak ze de handeling ook moeten uit voeren. Zelfs de 36.239ste keer zijn ze foutloos. Het zijn niet voor niets robots. Wat dat oplevert? Verbetering van operational excellence.

  Bereik meer met uw bestaande team, bespaar kosten en werk 100% foutloos.

  Hoe zien de RPA-robots van Bluepond eruit?

  Als u denkt aan robots, dan denken de meeste mensen aan industriële robots of mechanische op mensen lijkende figuren. Helaas (of gelukkig) zien de robots van Bluepond er niet zo uit. Sterker nog, de robots bestaan bij RPA niet in fysieke vorm.

  Robots van Bluepond zijn software robots. U ziet ze dus niet, want ze zitten in de computer. Maar u ziet wél het werk dat ze uitvoeren. U ziet bijvoorbeeld letterlijk dat een robot de muis-cursor beweegt, klikt en gegevens invoert waarvoor een medewerker normaal gesproken het toetsenbord gebruikt.

  De robots zijn minder science fiction dan u misschien denkt

  Wat is Robots As A Service (RAAS)?

  Bluepond biedt Robots As A Service (RAAS). Dit betekent dat wij uw robots maken, exploiteren en onderhouden. Hierdoor is de belasting op uw interne organisatie minimaal. Bovendien verbeteren wij de werkende robots continu, zodat deze steeds efficiënter werken. En wijzigt er iets in de workflow of proces? Dan kunnen wij de robots snel hierop aanpassen. Want bij onze RAAS-oplossing hoort een dedicated Nederlands team dat u blijft ondersteunen.

  Met ons RAAS-model rekent u af op resultaat tegen een all-in tarief per verwerkte taak. Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent, zonder additionele kosten voor consultancy, bouw en onderhoud.

  U krijgt in uw 'cockpit' dagelijks inzicht in de performance van de robots en de kwaliteit uw proces.

  Wat bedoelen we met proof of concept?

  Proof of Concept is onze manier om aan te tonen dat de RPA oplossing werkt. Wij zijn namelijk overtuigd van het resultaat van onze robots en de waarde die zij kunnen hebben voor uw organisatie. Daarom wij investeren wij in uw businesscase en mag u de robots drie maanden uitproberen zonder verplichtingen.

  Een Proof of Concept met Bluepond resulteert altijd in een werkende robot die drie maanden aan het werk gaat binnen uw bedrijf. Bent u na drie maanden uitproberen niet tevreden, dan bent u nergens toe verplicht. De robots hebben geen impact of risico op uw huidige situatie of systemen. Hierdoor zijn ze eenvoudig af te bouwen.

  De ideale manier om zowel de robots als de samenwerking met Bluepond te testen.

  Neem contact op

   Meer weten over robotisering óf benieuwd naar een concrete aanpak?
   Neemt u dan contact met ons op, en wees gerust, het is een van onze medewerkers die u te woord zal staan.

   Uw naam *

   Uw e-mail *

   Onderwerp

   Uw bericht